Mladík ubodal kvůli absencím ve škole příbuzného. Soud ho poslal na sedm let do vězení

U Krajského soudu v Plzni se probíral případ znásilnění a pokusu o vraždu ze srpna 2023, kterých se měl dopustit devatenáctiletý mladík.

Mladík ubodal kvůli absencím ve škole příbuzného

Za vraždu a pokus o ni sedm let za mřížemi. Soud v Liberci vynesl verdikt v případu mladistvého pachatele. Mladík, kterému ještě nebylo osmnáct let, zavraždil vloni podle obžaloby v Jablonci nad Nisou člena své rodiny a dalšího zranil. Rozsudek není pravomocný.

Jednání soudu proběhlo za zavřenými dveřmi. „Mladistvý byl obžalován z vraždy a z pokusu o ni. Provinění se měl dopustit nožem, kterým na podzim minulého roku napadl dva své příbuzné, a to při konfliktu v rámci rodiny ohledně školních absencí. Při hlavním líčení obžalovaný uznal vinu a náš soud mu za to uložil trest nepodmíněného odnětí svobody v délce trvání sedmi let,“ informovala mluvčí krajského soudu v Liberci Karolína Francová.

ČTĚTE TAKÉ: Schizofrenik z Prahy odešel z domova a už se nevrátil. Může být v ohrožení života

Mladík z místa po činu utekl, okamžitě se proto rozjela rozsáhlá pátrací akce, která nakonec skončila až za hranicemi města. Podle jednoho z účastníků pátrání narazil na mladíka na útěku jeden z kriminalistů na silnici vedoucí k sousední obci. V případě mladistvého může soud vynést maximálně desetiletý trest, teenagerovi proto nehrozilo víc ani za vraždu. Rozsudek ještě není pravomocný.

Tagy: