Policie obvinila řidiče kamionu, který podle nich zavinil nehodu u Bohumína

foto Nehoda dvou nákladních a jednoho osobního uzavřela dnes ráno dopravu na dálnici D1 mezi Bohumínem a hranicí s Polskem. Na místě zasahuje vrtulník. snímek webkamery

Ostrava - Policie dnes obvinila čtyřiapadesátiletého litevského řidiče kamionu, který podle nich v sobotu zavinil nehodu na dálnici D1 u Bohumína. Při havárii zemřel jeden člověk a další dva utrpěli zranění. Cizinec se podle policie pravděpodobně nevěnoval řízení a narazil do osobního vozu, který zastavil za tahačem s převáženým historickým tankem. ČTK o obvinění informovala mluvčí moravskoslezské policie Eva Michalíková.

"Kriminalisté z Karviné obvinili řidiče kamionu z trestných činů usmrcení z nedbalosti a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. V současné době stále probíhají procesní úkony. V případě odsouzení obviněnému hrozí až šest let vězení," uvedla. Dodala, že policisté muže momentálně vyslýchají.

Už dříve policisté uvedli, že se řidič kamionu s nákladem několika osobních vozů pravděpodobně nevěnoval řízení. Nenašli totiž žádnou brzdnou dráhu. Domnívají se, že Litevec vůbec netušil, že před ním v pravém pruhu zastavil tahač s historickým tankem a za ním pak osobní doprovodné vozidlo s majiteli tanku. Tahač s tankem mířil na ukázkovou vojenskou akci u Bohumína. Na dálnici zastavil, protože z ní chtěl sjet k vojenskému opevnění, kde se přehlídka konala. Čekal, až se mu zvedne závora u sjezdu z dálnice.

Při následné nehodě zemřel pětasedmdesátiletý řidič osobního vozu. Jeho o 24 let mladší spolujezdec a řidič kamionu utrpěli zranění nohy.

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 18.05.2024 ČTK

Reklama

18°C

Dnes je sobota 18. května 2024

Očekáváme v 17:00 17°C

Celá předpověď