Další svátek na obzoru: Kdy je lepší si prodloužit volno a jaké má být počasí?

Slunečné a teplé počasí o víkendu nevydrží.

Jaké dny se vyplatí vzít si volno?

Slunečné a teplé počasí vystřídá déšť a teploty maximálně do 20 stupňů. Příští týden Čechy opět čeká státní svátek, který stejně jako tento týden připadá na středu. Nastává tedy otázka, jestli je lepší vzít si v práci volno na začátku týdne a prodloužit si tento víkend, nebo si udělat volno až od středy do konce týdne.

Státní svátek Dne vítězství, kdy si připomínáme konec druhé světové války, letos připadá na středu. Někteří lidé si proto prodlužují víkend. V plánování volna často hraje roli počasí. Slunce a teplo posledních dní ale teď nahradí déšť a teploty do 20 stupňů. To platí i pro začátek týdne.

ČTĚTE TAKÉ: Sledujte RADAR: Teploty v Česku vystoupají k 24 stupňům, hrozí i bouřky. Podívejte se, kde

„Ve druhé polovině příštího týdne by mělo srážek i oblačnosti ubývat. Postupně by mělo být převážně polojasno. Maxima potom budou kolem 18 stupňů,“ sdělila CNN Prima NEWS meteoroložka ČHMÚ Jana Hujslová.

Podle astrologa Milana Gelnara teď převažují spíše pozitivní dny, ale zrovna pondělí by nedoporučoval, protože Luna bude ve znamení Berana, a to může vyvolávat spory a hádky. V úterý už se prý zase emoce díky Býkovi uklidní.

„Během úterý bych se naladil na pohodu. Středu bych vydržel a pak bych to rozjel na plné pecky. Býk si vždy chce všeho užívat skrze smysly, takže čtvrtek a pátek budou rozhodně nejlepší,“ míní Gelnar.

Pokud si to tedy sami nějak nepokazíme, měla by alespoň podle znamení zvěrokruhu tyto dny panovat pohoda a harmonie.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Nejméně 24 lidí zemřelo po propadu dálnice v Číně. Tragédii způsobily lijáky bičující jih země

Tagy: